Mapa web
Publicacions

 - La hist´┐Żria de la dona a la Garriga i els seus mons

Col´┐Żlecci´┐Ż Quaderns del Patrimoni Garriguenc, n´┐Żm. 4.
 
Autores: Anna Gabriel i Ver´┐Żnica Granados
1´┐Ż edici´┐Ż: Setembre de 2008
Edita: Ajuntament de la Garriga
Es pot trobar a les llibreries de la Garriga i d´┐Żaltres llibreries comarcals.
Preu: 10 ´┐Ż


En els darrers anys hi ha hagut una revifada considerable en l´┐Ż´┐Żs de les fonts orals a l´┐Żhora de dur a terme recerques de tem´┐Żtica diversa, amb l´┐Żobjectiu de con´┐Żixer el passat per tal de poder interpretar el nostre present. Ens trobem doncs, amb l´┐Żexist´┐Żncia de nombrosos projectes en l´┐Ż´┐Żmbit local consistents en fixar la mem´┐Żria oral com a instrument de recuperaci´┐Ż de la mem´┐Żria hist´┐Żrica.
A la Garriga, entre els anys 2004 i rolex sea-dweller replica hublot big bang ayrton senna replica replica watches hublot2006, amb la convocat´┐Żria de diverses beques de recerca, l'´┐Żrea de Patrimoni de l'Ajuntament ha realitzat una setantena d'entrevistes en profunditat a persones grans de la poblaci´┐Ż, per parlar del iwc portuguese replica  per´┐Żode compr´┐Żs entre els anys 1.931 i 1.980 i sobretot, en relaci´┐Ż a una ´┐Żpoca tan silenciada com fou la guerra civil espanyola, la postguerra i el franquisme. Aquestes entrevistes varen ser gravades i transcrites, convertint-se aix´┐Ż en un important fons documental d´┐Żaquest per´┐Żode a la  Garriga.
L'any 2007, en col´┐Żlaboraci´┐Ż amb l'´┐Żrea de Pol´┐Żtiques d'Igualtat de l'Ajuntament de la Garriga, per una banda, i amb l'Aula de la Universitat a l'abast de la Fundaci´┐Ż Universit´┐Żria Mart´┐Ż l'Hum´┐Ż per l'altra, es va continuar en aquesta l´┐Żnia de recuperaci´┐Ż de la mem´┐Żria hist´┐Żrica, centrant-la per´┐Ż en una tem´┐Żtica m´┐Żs concreta: la hist´┐Żria de les dones de la Garriga durant el segle XX, aprofundint en aspectes com l'educaci´┐Ż de la dona, la inserci´┐Ż laboral, la fam´┐Żlia i la vida quotidiana, la moral religiosa de l´┐Ż´┐Żpoca...
S´┐Żhan entrevistat una cinquantena de dones a les quals volem agrair la seva implicaci´┐Ż en les entrevistes, la il´┐Żlusi´┐Ż i l'inter´┐Żs que han mostrat per compartir les seves experi´┐Żncies emocionalment viscudes amb altres persones, obrint part de la seva vida.
En aquest modest quadern s´┐Żintenta oferir d'una manera ordenada i contextualitzada tota la informaci´┐Ż que ens han donat al voltant de la hist´┐Żria de la dona a la Garriga i els seus m´┐Żns, tant en l'esfera p´┐Żblica com la privada.
www.luxuryreplicawatches.co.uk
useful links:
 http://www.akroama.it/public/irlesjnmc.php

http://www.thailandguitarfestival.com/uploadfiles/smeliujnca.html


http://www.javedjafferji.com/gmaouioe.php

Aviaci´┐Ż i Guerra a la Garriga, 1933-1946. El camp d'aviaci´┐Ż civil, l'aer´┐Żdrom militar i el final de la guerra.

Autors llibre: David Gesal´┐Ż i David ´┐Ż´┐Żiguez Autors DVD: SABEM ...

aaaaaaLa hist´┐Żria de la dona a la Garriga i els seus mons

Col´┐Żlecci´┐Ż Quaderns del Patrimoni Garriguenc, n´┐Żm. 4. Autores: Anna Gabriel i ...

Les Franqueses del Vall´┐Żs: la primera etapa franquista (1939-1960)

En el vuit´┐Ż volum de la Col´┐Żlecci´┐Ż les Franqueses, els ...

Les Franqueses del Vall´┐Żs: els anys de la Segona Rep´┐Żblica (1931 -1939)

En el sees replica rolex presidentt´┐Żria de les Franqueses del Vall´┐Żs ...

Les Franqueses: els nostres pobles i la nostra gent a trav´┐Żs de la mem´┐Żria popular

s excalibur replica breguet tradition replica bell & ross vintagevida i la ...

Totes les entrades