Mapa web
Eugeni Xammar (1888-1973)

Nascut a Barcelona va viure la seva infantesa a l´┐ŻAmetlla del Vall´┐Żs, concretament al mas de can Xammar, del qual n´┐Żera l´┐Żhereu.
replica omega ladymatic iwc portuguese chrono replica replica bell & ross br03
De ben jove se´┐Żn va a Barcelona on treballa per una empresa mercantil. ´┐Żs en aquesta ´┐Żpoca quan s´┐Żendinsa en el m´┐Żn de la literatura i de la pol´┐Żtica per acabar poc despr´┐Żs com a corresponsal de premsa a l´┐Żestranger.

Fou un pioner en el mon de la corresponsalia de guerra, ja que durant la Primera Guerra Mundial treballa com a corresponsal al front belga seguint a les tropes brit´┐Żniques.
omega replica watches
Posteriorment treballa com a periodista i traductor a Madrid, Barcelona, Berl´┐Żn, Par´┐Żs, L´┐ŻHaia, Oslo, Estocolm, ...Durant la Guerra Civil espanyola ´┐Żs cap de Premsa de l´┐ŻAmbaixada de la Rep´┐Żblica Espanyola a Par´┐Żs. Tamb´┐Ż presta els seus serveis a diferents organismes de les Nacions Unides i passa temporades als EUA, M´┐Żxic, Puerto Rico i Ginebra.

Despr´┐Żs de passar gaireb´┐Ż 60 anys de la seva vida a l´┐Żestranger, torna de nou a Granollers i a l´┐ŻAmetlla, els seus dos refugis al Vall´┐Żs.


E. Xammar era un gran catalanista, republic´┐Ż i cosmopolita. El seu estil period´┐Żstic era directe, clar i punyent i les seves cr´┐Żniques ir´┐Żniques per´┐Ż riguroses. Els qui el van con´┐Żixer destaquen la seva vessant de gran conversador, la seva intel´┐Żlig´┐Żncia impressionant i el seu car´┐Żcter extraordinari.sac longchamp pliage
christian louboutin shoes
borse louis vuitton